Wat moet ik kiezen?

Welk toestel moet ik kiezen?

Een eerste keuze die je zal moeten maken is de keuze voor het ventilatiesysteem. Ofwel ga je voor systeem C, ofwel voor systeem D. Bij systeem C zal je bij andere leveranciers ook nog roosters voor je ramen moeten voorzien.

De volgende keuze die je moet maken is deze van het debiet dat je nodig hebt. Via de ventilatiegids (PDF) kan je dit zelf berekenen. Je moet steeds een toestel nemen dat net meer kan dan de berekening aangeeft.

Daarna is het vooral voorkeur (dus ook de prijs) die bepaalt wat je wilt. Ga je voor een systeem met afstandsbediening? Kies je bij een WTW-systeem voor een toestel met bypass? Ga je voor het maximale rendement? Wil je het goedkoopste systeem?

Wat moet ik naast een toestel nog extra voorzien?

Wat je zeker zal nodig hebben is een aantal ventielen of roosters. Daarnaast wil je waarschijnlijk ook nog dat de lucht via kanalen van of naar deze ventielen geraakt. Hiervoor kan je zowel opteren voor instortsystemen als voor inbouwkanalen (vals plafond). Om deze kanalen te monteren zal je beugels moeten voorzien. De aan- en afvoer buiten de woning zal je eveneens moeten voorzien. Vaak zullen geluidsdempers en onderhoudsluiken in een ventilatiesysteem een goede keuze zijn op lange termijn.

Ik weet nog niet wat ik moet doen. Waar kan ik terecht voor meer informatie?

Stel je vraag via e-mail. Probeer eventueel je plannen in PDF-formaat mee te sturen (maximaal 5MB per mail).

Ik zoek eigenlijk een installateur voor een ventilatiesysteem?

De firma Tri-Cam BVBA is geregistreerde aannemer met specialisatie woningventilatie en kan hiervoor instaan. Neem contact op via andy.camps@tri-cam.com. Probeer eventueel je plannen in PDF-formaat mee te sturen (maximaal 5MB per mail) voor een vrijblijvende offerte.